Het is zomer! Dat betekent dat we allemaal weer op zoek gaan naar lekkere zomerse gerechten. Hoewel slanke drankjes en salades natuurlijk een perfecte uitkomst zijn om je minder zorgen te hoeven maken over je bikini, zijn er héus ook nog meer opties. Deze 2 gerechten uit het boek ‘Good Food‘ laten zien dat je óók zonder zorgen kunt genieten van een lekker stukje vis. Uit de pan, oven en zélfs mogelijk op de BBQ! En ook nog eens met gezonde omega-3 vetten. Wat wil een mens nog meer?
Ben je net als wij dol op zalm? Dan ga je het zalmpakketje met citroen echt heerlijk vinden! Zijn er gezinsleden die toch nog even moeten wennen aan (de smaak van) vis? Dan kun je gerust deze kabeljauw op tafel zetten, zacht van smaak, en heerlijk gecombineerd met pesto en groenten. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven met geitenkaas, pesto en groenten
Groenten bevatten veel vezels en zijn supergoed voor je darmen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben veel smaak. Ook als je veel sport heb je veel groenten nodig om te alkaliseren (ontzuren), dan is dit recept een echte aanrader!
Voor 4 personen
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 400 g kabeljauw
- 4 zoete aardappelen (met of zonder schil, wat je lekker vindt)
- 1 stronk broccoli
- 1 courgette
- Handvol mini-tomaatjes
- 1 bouillonblokje
- Geitenkaas (geraspt)
- Bol knoflook
- Pesto (zonder kunstmatige toevoegingen)
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Ovenschaal
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C en bestrooi beide kanten van de kabeljauw met zout.
- Was de groenten en snijd in grove stukken (behalve de tomaatjes!)
- Pak de ovenschaal en leg de kabeljauw in een klein laagje water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de knoflook (in de schil) erbij, dan kun je die straks heel gemakkelijk uitdrukken wanneer je gerecht uit de oven komt. Verdeel de groenten rondom de vis.
- Besmeer de vis met een dun laagje pesto en strooi er wat geraspte geitenkaas over.
- Zet de vis voor +/- 15 min in de oven. Check tussendoor of de vis niet te droog wordt.
- Serveer naar smaak nog met wat peper, zout, olijfolie… super lekker!!
Zalmpakketje met citroen, dille, en gevulde zoete aardappel
Zalm is lekker licht verteerbaar. Ook een ideaal gerecht om te koken voor vrienden. Wanneer de zalm in de oven zit, heb jij tijd om lekker even te kletsen!
Voor 1 persoon
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 1 zoete aardappel
- 150 gr zalm
- bosje dile
- peper & zout
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zilverfolie
- beetje roomboter (om in te vetten)
Nodig voor de saus:
- half bakje geitenyoghurt
- komkommer
- bosje bieslook
- peper & zout
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd boven in de zoete aardappel een diep kruis.
- Vouw de aardappel een beetje open en leg deze meteen in zilverfolie in de oven.
- Neem een nieuw stukje zilverfolie en smeer deze in met roomboter.
- Sprenkel wat zout en olijfolie over de zalm en leg de vis op het folie.
- Strooi er nog wat dille overheen en stop de knoflook (in schil) in het pakketje erbij.
- Maak af met nog een klein beetje peper, zout en citroensap.
- Vouw het pakketje dicht en zet de vis nog ongeveer 15 min in de oven. Houd goed in de gaten dat de zalm niet te droog wordt. Haal daarna de aardappel en vis uit de oven. De pakketjes zijn heet van binnen, dus pas op je vingers.
- Doe alle ingrediënten van de saus in en kom, roer goed door. Serveer de saus bij de zalm en de zoete aardappel. Eet smakelijk!
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne Ruhé (auteur) snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2015
Insecten als snack
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
9 november 2014
Herfstige salade
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
10 juni 2015
Raw kokos snack
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
19 juni 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –