Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
23 februari 2016
Hongergevoel?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
30 september 2015
Glutenvrije maand
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
9 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –