Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
3 september 2015
Gezonde chocopasta
12 september 2017
Recept: good for the brains food
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
6 september 2016
Keltisch zeezout
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
14 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –