Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
3 september 2015
Gezonde chocopasta
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
22 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –