Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
1 april 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –