Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
9 november 2014
Herfstige salade
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
4 oktober 2017
Help mij water drinken
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
2 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –