Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
25 juli 2015
Voeding met Viv
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
13 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –