Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
23 maart 2015
Dopper winnen
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
25 juli 2015
Voeding met Viv
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
22 december 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –