Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
30 juni 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –