Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
16 september 2020
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
23 februari 2016
Hongergevoel?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
14 oktober 2018
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed
Samantha –