Je herkent het wel: je hebt in de vakantie toch iets te veel genoten van de lekkere gerechten in Italië, Spanje, Frankrijk of waar je dan ook je vakantie hebt doorgebracht. Op zich helemaal niet erg natuurlijk, de boog kan niet altijd gespannen zijn.

Kilootjes

Maar dan die kilootjes, die toch stiekem aan je zijn blijven kleven, die wil je toch het liefst meteen weer kwijt. Wij hebben tips voor je!

  1. Eet bij iedere maaltijd 100 gram eiwitten (vlees, vis, eieren) en eet bij iedere maaltijd voldoende groenten. Beperk het aantal koolhydraten uit aardappelen, brood, pasta en rijst.
  2. Als je de neiging hebt naar de snoepkast te lopen, zet een lekkere kop thee: koop 15 soorten thee (groen, wit, zwart) en varieer hier mee.
  3. 80% van je immuunsysteem zit rondom je darmen, vandaar dat detoxen zo belangrijk is. Hoe meer je je lijf belast met stoffen die je lichaam niet goed kan verwerken (zoals E-nummers en toevoegingen), hoe slechter je darmen de goede voedingsstoffen kunnen verwerken. Dit pleit voor puur eten, zonder zakjes en pakjes. Veel verse groenten en fruit is het devies.
  4. Geef je spieren elke dag de beweging die ze verdienen: iedere dag 15 minuten grote spiergroepen trainen levert een verhoging van je stofwisseling op, ook in rust! Dus wissel squats af met planken, push-ups en vergeet de armen niet.
  5. Wees niet bang voor gezonde vetten: bak warme maaltijden altijd in kokosolie; gebruik in koude gerechten olijfolie. Gezonde vetten zijn goed voor een mens, zij zorgen met name voor een goede hormoonbalans en een verzadigd gevoel

 

Tekst: Wilma Tijssen

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.