Een makkelijke, gezonde en vegan soep; wat wil je nog meer! Lekker voor de lunch of een voorgerecht. Taste it!
Ingrediënten
- 1 blik gepelde (in stukjes gesneden) tomaten
- 1 punt paprika
- 2 uien
- 1/2 Biologisch bouillon blokje
- Zout
- Peper
- 1/2 liter water
- Verse oregano
- Verse basilicum
Bereidingswijze
Bak in een grote pan de uien in boter zodat ze zacht en glazig worden. Voeg hier ook wat blaadjes oregano bij. Doe hier vervolgens de in blokjes gesneden punt paprika bij en bak dit even zachtjes aan, ongeveer 5 min. Voeg dan de tomaten uit blik toe en laat dit dan ook weer 5 min zacht pruttelen. Dan giet je de 1/2 liter bij de tomaten en kruimel je hier een half bouillonblokje doorheen. Even goed roeren en dit ongeveer 20 min op een laag pitje laten staan. Blijf wel af en toe door de soep roeren. Haal de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Mix het geheel mooi glad. Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Garneer met verse basilicum. Eetsmakelijk!
Variatie
Tip: Ben je niet gewend om vegan te eten? Aan deze soep kun je natuurlijk eenvoudig wat gehaktballetjes (bio) toevoegen.
Tip: En heb je nog andere restjes groenten in huis? Die kun je allemaal verwerken in je soep. Hoe meer groenten, hoe voedzamer 🙂
Tip: Is deze lunch voor jou te licht? Je kunt er natuurlijk altijd een glutenvrij- of speltboterhammetje bij nemen. Lees hier wat inspiratie voor gezond beleg!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
23 maart 2015
Dopper winnen
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
5 maart 2016
Ultiem geluk
27 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –