Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
31 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –