Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
10 juni 2015
SLA: het kookboek
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
9 augustus 2015
Herman over bonen
6 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –