Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
22 mei 2015
Smaak en kleuren
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
18 augustus 2015
Slanke salade
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
20 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –