Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
2 juli 2014
Aan het infuus
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
3 december 2015
Ontgif je groenten
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
13 oktober 2018
Sushi omelet
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
9 april 2014
Ontzuren met thee
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
29 november 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –