Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
12 september 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –