Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2015
Glutenintolerantie
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
22 mei 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –