Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
3 september 2015
Boerenkoolchips
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
21 december 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –