Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
9 november 2014
Herfstige salade
10 juni 2015
Raw kokos snack
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
6 september 2016
Keltisch zeezout
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
24 juni 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –