Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
4 oktober 2017
Help mij water drinken
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
25 maart 2014
Presentatie coaching
24 november 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –