Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
10 november 2015
Viv Health Event
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
14 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –