Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
11 september 2014
Eetdagboek review
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
27 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –