Lekker en gezond eten om je lichaam een kleine ‘detox’ te geven. Vivonline helpt je op weg met tips en recepten.

Detox toppers

Hierbij 3 ‘easy ones’ met ieder als hoofdingrediënt een echte detox topper! Wil je weten waarom juist deze voedingsmiddelen zo goed zijn tijdens een detox? Lees dan gauw verder!

Bosbessen

Deze kleine blauwpaarse krachtpatsers zitten vol anthocyanen, deze antioxidant helpt je lichaam ontgiften. En dat is precies wat we willen met onze detox!

Smoothie met bosbessen en groene thee

3 eetlepels gekookt water

1 zakje organic green tea

evt. 1 theelepel koudgeslingerde honing

1,5 cup bevroren bosbessen

½ banaan

¾ cup amandelmelk

Laat de thee even trekken in het kokende water. Voeg daarna de honing toe. Giet dit in de blender en voeg ook de overige ingrediënten toe.  Mix dit op de hoogste stand tot een smeuïg geheel.

Bron: recipes.prevention.com 

Gember

Gember is erg goed voor de circulatie en spijsvertering en heeft een zuiverende werking op het lichaam. Ideaal dus tijdens de detox!


Juice met gember, wortel, appel en citroen

5 wortels

1 appel

klein stukje gember

halve citroen

Was de appel en de wortel en juice dit in de (slow)juicer. Voeg op het laatst de halve citroen toe. Een heerlijke juice vol vitamines! Ben jij echte “die-hard detoxer”? Was de schil van citroen goed en doe de citroen met schil en al in de juicer. De schil van een citroen werkt enorm ontgiftend. Er is kans dat je na de juice een zweetaanval ervaart waarbij je dus letterlijk je afvalstoffen eruit zweet. Kijk, dat klinkt veel belovend!

Granaatappel

Een granaatappel zit vol antioxidanten, zo vind je in deze bijzondere vrucht

punicalagin, dit bevordert de ontgifiting.

 

Salade met granaatappel, avocado, noten en spinazie

1 grote hand rauwe spinazie

2 eetlepels granaatappelpitjes

½ avocado, in kleine stukjes

1 eetlepel gemixte, ongezouten en ongebrande noten

3 of 4 kalamata olijven

½ citroen

olijfolie

peper & zout

Leg op een bord een grote hand spinazie. Leg hierop de avocado en olijven en strooi de granaatappelpitjes en nootjes erover. Maak een hele simpele dressing van olijfolie met wat sap van een halve citroen. Maak het geheel af met wat verse peper en zout.

Eet smakelijk!

Kan je wel een beetje hulp gebruiken bij een detox? Klik dan hier!

Tekst: Ms. Jules – Juliette

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten