Vandaag staat deze heerlijke wortelsoep bij ons op het menu. Bovendien lekker snel te bereiden en ook nog eens goed voor de lijn. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten 

500 gram wortels
3 prei/ 3 sjalotjes
2 tomaten
½ eetlepel kerrie
½ eetlepel kurkuma
halve rode peper
1 scheutje kokosmelk
bouillon
peper
zout
kokosvet
1 handje gekookte quinoa
koriander

Bereidingswijze
Zorg dat je alles hebt gesneden. Doe in de pan een eetlepel kokosvet en bak daar de kruiden in ongeveer 2 minuten. Voeg dan de prei toe en bak dit weer ongeveer een minuut of 2. Voeg vervolgens de halve peper de tomaten en natuurlijk de wortelen toe en laat dit op een laag vuur lekker een beetje garen, ongeveer 10 minuten. Het mag niet aanbranden! Dan als de worteltjes al lekker zacht zijn geworden voeg je ongeveer 1 liter bouillon toe, de wortels moeten net onderwater staan. Laat dit ongeveer een half uurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en maal het geheel met een staafmixer helemaal glad. Voeg dan nog wat peper en zout naar smaak toe. Bij het opdienen in een grote kom met een klein scheutje kokosmelk, wat fijn gesneden koriander en een handje quinoa erdoor.

Recept: Frederique van Putten voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten