Vivian heeft een heerlijke ovenschotel gecreëerd! Je maakt hem met zoete aardappel, broccoli, gekarameliseerde ui en sojaroom. Verkruimel er wat feta over en bak het geheel prachtig goudbruin in de oven. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Viv’s ovenschotel met zoete aardappel en broccoli
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 180ºC. In middelgrote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Ondertussen zoete aardappel in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zodra het water kookt, zoete aardappel toevoegen en in ca. 6-8min nog niet helemaal gaar koken. Dan water afgieten en in zeef laten uitlekken.

Ondertussen hapklare roosjes van broccoli snijden, stronk schillen en dan in dunne schijfjes snijden. Uien pellen, halveren en in dunne schijfjes snijden. Verse kruiden grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Feta verkruimelen.

Sojaroom, gehakte kruiden, knoflook,nootmuskaat, 1/3 van feta en snuf zout en peper in grote kom goed vermengen.

Middelgrote koekenpan met 1el olie op middelhoog vuur verhitten. Ui in ca. 2-3min zacht bakken, dan honing toevoegen en ca. 2min laten karamelliseren.

Zoete aardappel, broccoli en helft van ui aan kom met saus toevoegen en geheel goed vermengen.

Groenten met saus gelijkmatig over ovenschaal verdelen. Overige feta, cashewnoten en overige gekarameliseerde ui erover verdelen. Dan ovenschotel ca. 15min in oven bakken totdat feta goudbruin is en groenten gaar zijn.
En de laatste stap: GENIETEN!
Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
25 maart 2015
De vetfluisteraar
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
10 juli 2015
Voeding met Viv
31 mei 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –