Vivian heeft een heerlijke ovenschotel gecreëerd! Je maakt hem met zoete aardappel, broccoli, gekarameliseerde ui en sojaroom. Verkruimel er wat feta over en bak het geheel prachtig goudbruin in de oven. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Viv’s ovenschotel met zoete aardappel en broccoli
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 180ºC. In middelgrote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Ondertussen zoete aardappel in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zodra het water kookt, zoete aardappel toevoegen en in ca. 6-8min nog niet helemaal gaar koken. Dan water afgieten en in zeef laten uitlekken.
Ondertussen hapklare roosjes van broccoli snijden, stronk schillen en dan in dunne schijfjes snijden. Uien pellen, halveren en in dunne schijfjes snijden. Verse kruiden grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Feta verkruimelen.
Sojaroom, gehakte kruiden, knoflook,nootmuskaat, 1/3 van feta en snuf zout en peper in grote kom goed vermengen.
Middelgrote koekenpan met 1el olie op middelhoog vuur verhitten. Ui in ca. 2-3min zacht bakken, dan honing toevoegen en ca. 2min laten karamelliseren.
Zoete aardappel, broccoli en helft van ui aan kom met saus toevoegen en geheel goed vermengen.
Groenten met saus gelijkmatig over ovenschaal verdelen. Overige feta, cashewnoten en overige gekarameliseerde ui erover verdelen. Dan ovenschotel ca. 15min in oven bakken totdat feta goudbruin is en groenten gaar zijn.
En de laatste stap: GENIETEN!
Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
3 december 2015
Ontgif je groenten
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
1 april 2015
Saoto soep
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
10 november 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –