Vivian heeft een heerlijke ovenschotel gecreëerd! Je maakt hem met zoete aardappel, broccoli, gekarameliseerde ui en sojaroom. Verkruimel er wat feta over en bak het geheel prachtig goudbruin in de oven. Lekker!

“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”

 

Viv’s ovenschotel met zoete aardappel en broccoli

ovenschotel z-a en broccoli marley spoon

Wat heb je nodig?

ingredienten ovenschotel z-a schotel

 

 

 

ingredienten ovenschotel

 

ingredienten ovenschotel

Hoe maak je het?

Zoete aardappel koken
Zoete aardappel koken

Heteluchtoven voorverwarmen op 180ºC. In middelgrote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Ondertussen zoete aardappel in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zodra het water kookt, zoete aardappel toevoegen en in ca. 6-8min nog niet helemaal gaar koken. Dan water afgieten en in zeef laten uitlekken.

De ingredienten voorbereiden
De ingrediënten voorbereiden

Ondertussen hapklare roosjes van broccoli snijden, stronk schillen en dan in dunne schijfjes snijden. Uien pellen, halveren en in dunne schijfjes snijden. Verse kruiden grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Feta verkruimelen.

Saus bereiden
Saus bereiden

Sojaroom, gehakte kruiden, knoflook,nootmuskaat, 1/3 van feta en snuf zout en peper in grote kom goed vermengen.

Uien bakken
Uien bakken

Middelgrote koekenpan met 1el olie op middelhoog vuur verhitten. Ui in ca. 2-3min zacht bakken, dan honing toevoegen en ca. 2min laten karamelliseren.

Groenten vermengen
Groenten vermengen

Zoete aardappel, broccoli en helft van ui aan kom met saus toevoegen en geheel goed vermengen.

Ovenschotel bakken
Ovenschotel bakken

Groenten met saus gelijkmatig over ovenschaal verdelen. Overige fetacashewnoten en overige gekarameliseerde ui erover verdelen. Dan ovenschotel ca. 15min in oven bakken totdat feta goudbruin is en groenten gaar zijn.

En de laatste stap: GENIETEN!

Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten