Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
12 maart 2015
Insecten als snack
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
11 december 2014
Sporttrends 2015
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
23 maart 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –