Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
2 juli 2014
Aan het infuus
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
20 juni 2015
Lazy Sushi
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
31 maart 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –