Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
5 maart 2016
Ultiem geluk
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
13 oktober 2018
Sushi omelet
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
3 december 2015
Ontgif je groenten
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
26 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –