Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
9 november 2014
Herfstige salade
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
30 april 2014
ONE event!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
3 oktober 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –