Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
3 december 2015
Ontgif je groenten
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
25 juni 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –