Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
2 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –