Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
3 september 2015
Boerenkoolchips
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
9 augustus 2015
Herman over bonen
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
3 september 2015
Gezonde chocopasta
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
25 maart 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –