Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
9 april 2014
Ontzuren met thee
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
5 oktober 2018
Viv’s detox
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
1 juli 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –