Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
28 oktober 2014
Eetdagboek review
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
7 april 2023
Chocolade smoothie
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
17 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –