Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 augustus 2017
Avocado risotto
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
2 juli 2016
3 x ei love you
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
25 juni 2015
Eivissa Food
28 mei 2014
Bloemkool pizza
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
31 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –