Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
9 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –