Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
12 december 2014
15 foods voor 2015
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
25 juli 2015
Voeding met Viv
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
23 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –