Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?

Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!

mango ijs

RECEPT MANGO IJS

Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)

INGREDIËNTEN

1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk

BEREIDING

Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.

Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.

Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.

Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!

Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.

Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten