Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
11 december 2014
Sporttrends 2015
10 juli 2015
Voeding met Viv
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
10 november 2015
Viv Health Event
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
8 maart 2016
Detox kan elke dag
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
12 december 2014
15 foods voor 2015
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
26 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –