Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
30 juni 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –