Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
21 augustus 2017
Avocado risotto
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
10 februari 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –