Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
25 maart 2014
Presentatie coaching
2 juli 2016
3 x ei love you
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
22 september 2015
Beste eitjes
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
14 juni 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –