Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
4 oktober 2017
Help mij water drinken
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
2 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –