Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
11 mei 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –