Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
17 december 2015
Strakke benen en billen?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
27 oktober 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –