Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
14 maart 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –