Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
9 augustus 2015
Herman over bonen
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
5 maart 2016
Ultiem geluk
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
31 juli 2014
A kiwi a day…
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
14 maart 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –