Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
12 december 2014
15 foods voor 2015
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
15 februari 2017
FRIET
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
2 juni 2021
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –