Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
6 oktober 2014
Eetdagboek review
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
6 juni 2022
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –