Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 augustus 2015
Herman over bonen
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
4 december 2014
Foodtrends 2015
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
12 juni 2014
Frisse juice
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
11 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –