Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
12 september 2017
Recept: good for the brains food
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
21 januari 2016
Get fit with HIIT
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
13 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –