Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
18 augustus 2015
Slanke salade
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
10 juli 2015
Voeding met Viv
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
12 maart 2015
Insecten als snack
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
9 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –