Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
3 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –