Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2015
Strakke benen en billen?
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
5 maart 2016
Ultiem geluk
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
28 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –