Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!

Ingrediënten
Kokosolie  |  5 eetlepels
Kokosschaafsel  |  300 gram
(soja) room  |  300 milliliter
Pure chocolade  |  230 gram (fijngehakt)

Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.

Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.

Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.

Eet smakelijk!

Recept: Claartje Schröder (Foodness)

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten