Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
9 augustus 2015
Herman over bonen
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
15 februari 2017
FRIET
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
11 mei 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –