Chocolade mousse hoeft zeker niet ongezond te zijn. Dit is namelijk een hele gezonde en overheerlijke variant bereid met avocado. Het toetje is rijk aan gezonde vetten en hartstikke gezond voor je. Zo maak je ‘m:

Ingrediënten:

300 ml amandel- of kokosmelk
4 kleine avocado’s
2 theelepels zeezout
1 theelepel kokosolie
500 gram fijngehakte stukjes pure chocolade
60 ml honing
Decoratie naar keuze (denk aan aardbeien, cacaonibs en eetbare bloemen)

Bereiden:

1. Verwarm de amandel- of kokosmelk in een kleine steelpan op een middelhoog vuur. Haal het vervolgens van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoorheen tot het gesmolten is. Hierna laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Pak een kom en doe hier de avocado’s, honing, kokosolie en zeezout in. Voeg hier ook het eerder gemaakte chocolade mengsel aan toe. En mix dit op een hoge snelheid tot het een gladde massa wordt.

3. Serveer de avocado chocolade mousse in mooie kommetjes en besprenkel het met gezonds lekkers naar keuze. Dus bijvoorbeeld: cacaonibs, hennepzaad, chiazaad of gojibessen. Geniet!

LEES OOK: Volgens onderzoek is dit de manier waarop je gezond eten betaalbaar maakt.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten