Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
5 maart 2016
Ultiem geluk
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
12 september 2017
Recept: good for the brains food
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
27 januari 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –