Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
9 april 2014
Ontzuren met thee
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
27 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –