Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
11 september 2014
Eetdagboek review
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
5 januari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –