Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag trapt ze af met onweerstaanbare zelfgemaakte chocolade!
Zelfgemaakte gezonde vegan chocolade van slechts 4 ingrediënten
Toegegeven, voor sommige vrouwen is dit recept misschien wel heel gevaarlijk.. Sinds wij dit recept ontdekten ligt er namelijk altijd wel een doosje zelfgemaakte chocolade in de vriezer. Ideaal, want hoe leuk is het om je visite je zelfgemaakte gezonde chocolade voor te kunnen schotelen?
Beter zelfs: je kunt eeuwig met dit recept blijven experimenteren, dus jij hebt voortaan elke week andere chocolade in huis, de ene keer nog lekkerder dan de andere! Pas maar op, want met slechts 4 ingrediënten als basis en zo’n 5 minuten bereidingstijd is de verleiding groot om elke dag een andere variant te maken.
Ingrediënten
- Een halve cup cacaopoeder
- Een halve cup kokosolie
- ¼ cup ahornsiroop
- Snufje vanillepoeder
- Vulling naar wens: noten, rozijnen, ge(vries)droogd fruit, kokos, zaden, pitten, etc.
Bereidingswijze
- Meng in een kom cacaopoeder, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder door elkaar tot je een egale gladde chocoladeachtige massa hebt.
- Meng hier vervolgens alles doorheen wat je maar lekker vindt! Zo kun je naar hartenlust variëren en telkens weer iets nieuws creëren. Denk aan de combinatie van pecannoten en rozijnen, alleen maar gevriesdroogd fruit voor een frisse zoete chocolade of een combinatie van noten, rozijnen, zaden, pitten én gevriesdroogd fruit voor echte Rocky Road Chocolate.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en zet minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- Snijd daarna in stukken van gewenste grootte en bewaar weer in de diepvries.
Zie jij nog reden om naar de supermarkt te gaan, behalve om deze ingrediënten te halen? Zelfgemaakt is zo veel lekkerder én gezonder! Welke chocoladevariant ga jij als eerste maken? Wij zijn benieuwd!
Tekst: Giulia Califano voor Vivonline
Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
8 september 2015
Healthy Kids
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
10 juli 2015
Voeding met Viv
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
9 september 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –