Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag trapt ze af met onweerstaanbare zelfgemaakte chocolade!
Zelfgemaakte gezonde vegan chocolade van slechts 4 ingrediënten
Toegegeven, voor sommige vrouwen is dit recept misschien wel heel gevaarlijk.. Sinds wij dit recept ontdekten ligt er namelijk altijd wel een doosje zelfgemaakte chocolade in de vriezer. Ideaal, want hoe leuk is het om je visite je zelfgemaakte gezonde chocolade voor te kunnen schotelen?
Beter zelfs: je kunt eeuwig met dit recept blijven experimenteren, dus jij hebt voortaan elke week andere chocolade in huis, de ene keer nog lekkerder dan de andere! Pas maar op, want met slechts 4 ingrediënten als basis en zo’n 5 minuten bereidingstijd is de verleiding groot om elke dag een andere variant te maken.
Ingrediënten
- Een halve cup cacaopoeder
- Een halve cup kokosolie
- ¼ cup ahornsiroop
- Snufje vanillepoeder
- Vulling naar wens: noten, rozijnen, ge(vries)droogd fruit, kokos, zaden, pitten, etc.
Bereidingswijze
- Meng in een kom cacaopoeder, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder door elkaar tot je een egale gladde chocoladeachtige massa hebt.
- Meng hier vervolgens alles doorheen wat je maar lekker vindt! Zo kun je naar hartenlust variëren en telkens weer iets nieuws creëren. Denk aan de combinatie van pecannoten en rozijnen, alleen maar gevriesdroogd fruit voor een frisse zoete chocolade of een combinatie van noten, rozijnen, zaden, pitten én gevriesdroogd fruit voor echte Rocky Road Chocolate.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en zet minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- Snijd daarna in stukken van gewenste grootte en bewaar weer in de diepvries.
Zie jij nog reden om naar de supermarkt te gaan, behalve om deze ingrediënten te halen? Zelfgemaakt is zo veel lekkerder én gezonder! Welke chocoladevariant ga jij als eerste maken? Wij zijn benieuwd!
Tekst: Giulia Califano voor Vivonline
Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
10 juni 2015
SLA: het kookboek
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
13 oktober 2018
Sushi omelet
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
22 december 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –