Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag trapt ze af met onweerstaanbare zelfgemaakte chocolade!
Zelfgemaakte gezonde vegan chocolade van slechts 4 ingrediënten
Toegegeven, voor sommige vrouwen is dit recept misschien wel heel gevaarlijk.. Sinds wij dit recept ontdekten ligt er namelijk altijd wel een doosje zelfgemaakte chocolade in de vriezer. Ideaal, want hoe leuk is het om je visite je zelfgemaakte gezonde chocolade voor te kunnen schotelen?
Beter zelfs: je kunt eeuwig met dit recept blijven experimenteren, dus jij hebt voortaan elke week andere chocolade in huis, de ene keer nog lekkerder dan de andere! Pas maar op, want met slechts 4 ingrediënten als basis en zo’n 5 minuten bereidingstijd is de verleiding groot om elke dag een andere variant te maken.
Ingrediënten
- Een halve cup cacaopoeder
- Een halve cup kokosolie
- ¼ cup ahornsiroop
- Snufje vanillepoeder
- Vulling naar wens: noten, rozijnen, ge(vries)droogd fruit, kokos, zaden, pitten, etc.
Bereidingswijze
- Meng in een kom cacaopoeder, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder door elkaar tot je een egale gladde chocoladeachtige massa hebt.
- Meng hier vervolgens alles doorheen wat je maar lekker vindt! Zo kun je naar hartenlust variëren en telkens weer iets nieuws creëren. Denk aan de combinatie van pecannoten en rozijnen, alleen maar gevriesdroogd fruit voor een frisse zoete chocolade of een combinatie van noten, rozijnen, zaden, pitten én gevriesdroogd fruit voor echte Rocky Road Chocolate.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en zet minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- Snijd daarna in stukken van gewenste grootte en bewaar weer in de diepvries.
Zie jij nog reden om naar de supermarkt te gaan, behalve om deze ingrediënten te halen? Zelfgemaakt is zo veel lekkerder én gezonder! Welke chocoladevariant ga jij als eerste maken? Wij zijn benieuwd!
Tekst: Giulia Califano voor Vivonline
Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
21 augustus 2017
Avocado risotto
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
20 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –