Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag trapt ze af met onweerstaanbare zelfgemaakte chocolade!
Zelfgemaakte gezonde vegan chocolade van slechts 4 ingrediënten
Toegegeven, voor sommige vrouwen is dit recept misschien wel heel gevaarlijk.. Sinds wij dit recept ontdekten ligt er namelijk altijd wel een doosje zelfgemaakte chocolade in de vriezer. Ideaal, want hoe leuk is het om je visite je zelfgemaakte gezonde chocolade voor te kunnen schotelen?
Beter zelfs: je kunt eeuwig met dit recept blijven experimenteren, dus jij hebt voortaan elke week andere chocolade in huis, de ene keer nog lekkerder dan de andere! Pas maar op, want met slechts 4 ingrediënten als basis en zo’n 5 minuten bereidingstijd is de verleiding groot om elke dag een andere variant te maken.
Ingrediënten
- Een halve cup cacaopoeder
- Een halve cup kokosolie
- ¼ cup ahornsiroop
- Snufje vanillepoeder
- Vulling naar wens: noten, rozijnen, ge(vries)droogd fruit, kokos, zaden, pitten, etc.
Bereidingswijze
- Meng in een kom cacaopoeder, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder door elkaar tot je een egale gladde chocoladeachtige massa hebt.
- Meng hier vervolgens alles doorheen wat je maar lekker vindt! Zo kun je naar hartenlust variëren en telkens weer iets nieuws creëren. Denk aan de combinatie van pecannoten en rozijnen, alleen maar gevriesdroogd fruit voor een frisse zoete chocolade of een combinatie van noten, rozijnen, zaden, pitten én gevriesdroogd fruit voor echte Rocky Road Chocolate.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en zet minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- Snijd daarna in stukken van gewenste grootte en bewaar weer in de diepvries.
Zie jij nog reden om naar de supermarkt te gaan, behalve om deze ingrediënten te halen? Zelfgemaakt is zo veel lekkerder én gezonder! Welke chocoladevariant ga jij als eerste maken? Wij zijn benieuwd!
Tekst: Giulia Califano voor Vivonline
Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
9 augustus 2015
Herman over bonen
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
27 juli 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –