Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag trapt ze af met onweerstaanbare zelfgemaakte chocolade!

Zelfgemaakte gezonde vegan chocolade van slechts 4 ingrediënten

Toegegeven, voor sommige vrouwen is dit recept misschien wel heel gevaarlijk.. Sinds wij dit recept ontdekten ligt er namelijk altijd wel een doosje zelfgemaakte chocolade in de vriezer. Ideaal, want hoe leuk is het om je visite je zelfgemaakte gezonde chocolade voor te kunnen schotelen?

Beter zelfs: je kunt eeuwig met dit recept blijven experimenteren, dus jij hebt voortaan elke week andere chocolade in huis, de ene keer nog lekkerder dan de andere! Pas maar op, want met slechts 4 ingrediënten als basis en zo’n 5 minuten bereidingstijd is de verleiding groot om elke dag een andere variant te maken.

Ingrediëntenrenmeisje vegan chocolade

  • Een halve cup cacaopoeder
  • Een halve cup kokosolie
  • ¼ cup ahornsiroop
  • Snufje vanillepoeder
  • Vulling naar wens: noten, rozijnen, ge(vries)droogd fruit, kokos, zaden, pitten, etc.

Bereidingswijze

  • Meng in een kom cacaopoeder, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder door elkaar tot je een egale gladde chocoladeachtige massa hebt.
  • Meng hier vervolgens alles doorheen wat je maar lekker vindt! Zo kun je naar hartenlust variëren en telkens weer iets nieuws creëren. Denk aan de combinatie van pecannoten en rozijnen, alleen maar gevriesdroogd fruit voor een frisse zoete chocolade of een combinatie van noten, rozijnen, zaden, pitten én gevriesdroogd fruit voor echte Rocky Road Chocolate.
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en zet minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
  • Snijd daarna in stukken van gewenste grootte en bewaar weer in de diepvries.

Zie jij nog reden om naar de supermarkt te gaan, behalve om deze ingrediënten te halen? Zelfgemaakt is zo veel lekkerder én gezonder! Welke chocoladevariant ga jij als eerste maken? Wij zijn benieuwd!

Tekst: Giulia Califano voor Vivonline

Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven. 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten