Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen.
Nodig (4 personen):
- 300 gram quinoa
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 150 gram groene asperges
- 400 ml bouillon
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
- Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
- Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
- Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de risotto met de groene asperges
Recept: Eat Live Travel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
21 augustus 2017
Avocado risotto
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
25 maart 2014
Presentatie coaching
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
4 augustus 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –