Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen.
Nodig (4 personen):
- 300 gram quinoa
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 150 gram groene asperges
- 400 ml bouillon
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
- Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
- Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
- Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de risotto met de groene asperges
Recept: Eat Live Travel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
17 september 2015
Ontbijt ijs
12 mei 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –