Kurkuma (Turmeric) & Boerenkool Miso Ramen
Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten.
Recept
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote eetlepels witte miso
1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
250 gram bruine rijstnoedels
1 theelepel kurkumapoeder
Sojasaus
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Instructies
- Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan.
- Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.
- Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen.
- Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.
- Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken.
- Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 november 2014
Herfstige salade
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
1 april 2015
Saoto soep
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
11 december 2014
Sporttrends 2015
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
25 juni 2015
Eivissa Food
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
1 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –