Kurkuma (Turmeric) & Boerenkool Miso Ramen
Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten.
Recept
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote eetlepels witte miso
1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
250 gram bruine rijstnoedels
1 theelepel kurkumapoeder
Sojasaus
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Instructies
- Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan.
- Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.
- Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen.
- Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.
- Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken.
- Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
15 augustus 2019
Wil je buikvet verliezen? Dat kan met onze 10 voedingstips!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
11 december 2014
Sporttrends 2015
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
8 januari 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –