Kurkuma (Turmeric) & Boerenkool Miso Ramen
Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten.
Recept
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote eetlepels witte miso
1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
250 gram bruine rijstnoedels
1 theelepel kurkumapoeder
Sojasaus
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Instructies
- Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan.
- Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.
- Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen.
- Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.
- Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken.
- Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
3 september 2015
Boerenkoolchips
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
12 december 2014
15 foods voor 2015
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
30 augustus 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –