Kurkuma (Turmeric) & Boerenkool Miso Ramen
Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten.
Recept
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote eetlepels witte miso
1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
250 gram bruine rijstnoedels
1 theelepel kurkumapoeder
Sojasaus
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Instructies
- Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan.
- Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.
- Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen.
- Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.
- Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken.
- Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
4 december 2014
Foodtrends 2015
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
12 maart 2015
Insecten als snack
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
18 januari 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –