Kurkuma (Turmeric) & Boerenkool Miso Ramen
Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten.
Recept
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote eetlepels witte miso
1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
250 gram bruine rijstnoedels
1 theelepel kurkumapoeder
Sojasaus
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Instructies
- Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan.
- Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.
- Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen.
- Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.
- Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken.
- Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
30 september 2015
Glutenvrije maand
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
31 maart 2015
Gifvrij eten
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
12 september 2017
Recept: good for the brains food
8 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –