Vanavond op het menu: een lekkere, goedgevulde herfstsalade. Boordevol kleur en smaken! Bij verschillende (biologische) supermarkten vind je nu bietjes en wortels in allerlei kleuren. Deze bietjes moet je nog wel even koken, maar smaken (zéker de gele) lekker zoet in je salade. Wat gaat er allemaal nog meer in?
Herfstsalade (4 personen)
– 4 grote handen spinazie
– 2 handen rucola
– 250 gram gekleurde bieten
– 250 gram gekleurde wortelen (geel, oranje, paars)
– 4 eetlepels hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
– 100 gram geitenkaas
Vinaigrette
– 3 el rode wijnazijn
– 4 el olijfolie
– 2 tl grove mosterd
– 1 tl honing
Was de bieten goed en kook ze in 20-25 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de wortels in 20-25 minuten gaar. Dit kan je het beste tegelijk doen met de bietjes. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Snij de bietjes en wortels in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Leg op ieder bord wat sla, bietjes, wortels en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin. Verdeel ook de noten erover en maak het geheel af met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
9 augustus 2015
Herman over bonen
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
1 juli 2016
VEGAN OREO!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
8 maart 2016
Detox kan elke dag
7 maart 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –