Vanavond op het menu: een lekkere, goedgevulde herfstsalade. Boordevol kleur en smaken! Bij verschillende (biologische) supermarkten vind je nu bietjes en wortels in allerlei kleuren. Deze bietjes moet je nog wel even koken, maar smaken (zéker de gele) lekker zoet in je salade. Wat gaat er allemaal nog meer in?
Herfstsalade (4 personen)
– 4 grote handen spinazie
– 2 handen rucola
– 250 gram gekleurde bieten
– 250 gram gekleurde wortelen (geel, oranje, paars)
– 4 eetlepels hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
– 100 gram geitenkaas
Vinaigrette
– 3 el rode wijnazijn
– 4 el olijfolie
– 2 tl grove mosterd
– 1 tl honing
Was de bieten goed en kook ze in 20-25 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de wortels in 20-25 minuten gaar. Dit kan je het beste tegelijk doen met de bietjes. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Snij de bietjes en wortels in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Leg op ieder bord wat sla, bietjes, wortels en verkruimel de geitenkaas erover. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de hazelnoten mooi bruin. Verdeel ook de noten erover en maak het geheel af met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
9 augustus 2015
Herman over bonen
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
3 december 2015
Ontgif je groenten
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
18 augustus 2015
Slanke salade
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
21 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –