Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
9 juni 2016
Rode linzensoep
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
3 december 2015
Ontgif je groenten
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
9 november 2014
Herfstige salade
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
27 januari 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –