Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2016
VEGAN OREO!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
21 augustus 2017
Avocado risotto
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
3 september 2015
Gezonde chocopasta
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
12 juni 2014
Frisse juice
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
25 maart 2015
De vetfluisteraar
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
13 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –