Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
2 juli 2014
Aan het infuus
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
25 januari 2015
Glutenintolerantie
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
13 oktober 2018
Sushi omelet
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
22 mei 2015
Smaak en kleuren
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
25 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –