Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
21 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –