Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 september 2015
Ontbijt ijs
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
30 september 2015
Glutenvrije maand
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
11 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –