Als je begint met gezond eten zul je waarschijnlijk het potje Nutella al snel missen. En guess what, je bent lang niet de enige. Om die reden hebben wij een healthy Nutella recept voor je, hierdoor hoef je dit heerlijke broodbeleg niet langer te missen.
De spread doet het ook goed op feesten en partijen en wordt iedereens favoriet! Dit is een healthy Nutella waar je je vingers bij kunt (en mag) aflikken.
Ingrediënten:
- 2 kopjes geroosterde hazelnoten
- 1/2 kopje ahornsiroop
- 1/4 kop cacaopoeder
- 1/2 kopje cashewnotenmelk
- 2 eetlepels kokosnootolie
- 1/4 theelepel zeezout
- 1 theelepel vanille
Bereiden:
1. Doe eerst de hazelnoten in een keukenmachine of blender, en meng dit een paar minuten op een gemiddelde snelheid. Tip: misschien moet je even langs de zijkanten schrapen om het proces te bevorderen.
2. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en het blijf mengen met de snelheid op medium, schraap opnieuw langs de zijkanten indien dit nodig is. Het duurt maximaal 10 minuten voordat het in een zachte en heerlijke boter verandert.
3. Je kunt de Nutella in glazen potjes bewaren. Enjoy!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
10 juni 2015
Raw kokos snack
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
2 juli 2014
Aan het infuus
13 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –