Heb je niet altijd zin in een warme maaltijd, wanneer het weer warmer wordt? Of heb je geen zin en tijd om te koken? Maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Dan is een makkelijke salade de perfecte uitkomst! Deze frisse veldsla / spinazie salade met gebakken champignons en feta staat zo op tafel! Tip: maak een beetje extra, ook lekker als lunch voor de volgende dag.

De salade bestaat vooral uit veldsla, wat erg gezond is. De naam veldsla is een tikje verwarrend want veldsla is namelijk geen sla maar behoort tot de kruiden. Veldsla vindt zijn oorsprong in Europa en groeit ook in het wild. Veldsla is enorm gezond, het bevat vitamine C, caroteen en ijzer en uitzonderlijk hoge omgea 3 vetzuren. Nog een weetje is dat veldsla geen suikers bevat. Wie ‘s winters regelmatig veldsla op het menu plaatst zorgt goed voor zichzelf. Want precies deze elementen houden ons immuunsysteem in prima conditie.

Nodig (voor 2 personen):
– 1 zak veldsla
– 1 ui
– 1 bakje (kastanje) champignons
– een handjevol spinazie
– 1 el balsamico
– 1 teentje knoflook
– 100 gr feta
– peper en zout
– olijfolie

Hoe maak je het?
– Snijd de ui in ringen en champignons in partjes. Bak de uien en champignons bruin.
– Snijd ondertussen de feta in blokjes en maak de dressing van balsamico en olijfolie. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
– Verdeel de veldsla, spinazie en feta over de borden en garneer met de champignons. Maak de salade af met de dressing.

Recept: Eat Live Travel

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten