Heb je niet altijd zin in een warme maaltijd, wanneer het weer warmer wordt? Of heb je geen zin en tijd om te koken? Maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Dan is een makkelijke salade de perfecte uitkomst! Deze frisse veldsla / spinazie salade met gebakken champignons en feta staat zo op tafel! Tip: maak een beetje extra, ook lekker als lunch voor de volgende dag.
De salade bestaat vooral uit veldsla, wat erg gezond is. De naam veldsla is een tikje verwarrend want veldsla is namelijk geen sla maar behoort tot de kruiden. Veldsla vindt zijn oorsprong in Europa en groeit ook in het wild. Veldsla is enorm gezond, het bevat vitamine C, caroteen en ijzer en uitzonderlijk hoge omgea 3 vetzuren. Nog een weetje is dat veldsla geen suikers bevat. Wie ‘s winters regelmatig veldsla op het menu plaatst zorgt goed voor zichzelf. Want precies deze elementen houden ons immuunsysteem in prima conditie.
Nodig (voor 2 personen):
– 1 zak veldsla
– 1 ui
– 1 bakje (kastanje) champignons
– een handjevol spinazie
– 1 el balsamico
– 1 teentje knoflook
– 100 gr feta
– peper en zout
– olijfolie
Hoe maak je het?
– Snijd de ui in ringen en champignons in partjes. Bak de uien en champignons bruin.
– Snijd ondertussen de feta in blokjes en maak de dressing van balsamico en olijfolie. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
– Verdeel de veldsla, spinazie en feta over de borden en garneer met de champignons. Maak de salade af met de dressing.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
16 juni 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –