Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
9 juni 2016
Rode linzensoep
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
13 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –