Soms lijkt er geen einde te komen aan je ‘to-do lijst’. Maar, gelukkig hoef je tijdens het koken je kostbare tijd écht niet te verspillen. Een aantal slimme “food hacks” op een rij. Zo ben je een stuk sneller klaar in de keuken. Hallo extra minuten quality time!
- Staat er in een recept dat je rode peper nodig hebt? Gebruik gewoon een beetje sambal. Het liefst ook nog uit een tube of flesje in plaats van een potje. Scheelt weer afwas.
- Gehakt mengen en kneden met een kruidenmengsel? Trek plastic handschoenen aan! We weten allemaal wat voor gedoe het oplevert als je met je kleverige gehakt,- ei,- en paneerhanden de zeep probeert te pakken en de kraan probeert open te draaien.
- Vlees in stukken snijden? Soms is een stuk vlees in stukken knippen een stuk handiger. Juist, gewoon met een schaar. Dit gaat helemaal snel als je vlees uit de vriezer is en nog niet helemaal ontdooit. Schaar na gebruik wel goed schoonmaken!
- Cherrytomaten/kleine tomaten door de helft snijden voor een salade of pasta? Als je de tomaatjes op een bord legt en er daarna nog een bord (op zijn kop) bovenop zet, zit er genoeg ruimte tussen de twee borden om je mes doorheen te halen. Doen, want op deze manier heb je snel je tomaatjes doormidden.
- Gebruik de verpakkingen van je groentes direct als vuilnisbakje. Zo gooi je afval in 1 beweging in de juiste afvalbak(ken). Of zet een speciaal kommetje of klein afvalbakje op je aanrecht.
- Eet je graag avocado’s maar zijn ze nog niet eetrijp? Dan is dit een tip voor jou. Leg de avocado in een fruitschaal met allerlei soorten fruit, hierdoor is je avocado veel sneller rijp.
- Bakken? Soms heb je alleen eierdooiers of juist het eiwit van een ei nodig. Scheiden wordt een makkie met een flesje en 2 kommetjes. Door in het flesje te knijpen kun je de eierdooier gemakkelijk opzuigen. Makkelijk, snel, geen geknoei. Gooi hierna wel het flesje weg, of was hem extra aandachtig af als je hem opnieuw wilde gebruiken.
- Maak je zelf pannenkoekenbeslag? Giet deze ná het maken dan in een maatbeker met een giet teut. Zo doseer je veel makkelijker, en wordt je aanrecht minder snel vies. Je kunt de ingrediënten van je beslag ook in een schoongemaakte sausfles gieten natuurlijk!
- Haal meer sap uit je citroen door hem 20 seconden in de magnetron te leggen en daarna uit te persen.
- Ovenschaal invetten? Laat dat pakje roomboter voor wat het is, en knijp gewoon wat boter of olijfolie uit een spuitfles. Je pakje wordt zo niet groezelig en je kunt de boter uit de fles met je gewassen handen gewoon uitsmeren in de schaal.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
10 november 2015
Viv Health Event
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
8 mei 2014
Mom in shape
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
18 juli 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –