Soms lijkt er geen einde te komen aan je ‘to-do lijst’. Maar, gelukkig hoef je tijdens het koken je kostbare tijd écht niet te verspillen. Een aantal slimme “food hacks” op een rij. Zo ben je een stuk sneller klaar in de keuken. Hallo extra minuten quality time!
- Staat er in een recept dat je rode peper nodig hebt? Gebruik gewoon een beetje sambal. Het liefst ook nog uit een tube of flesje in plaats van een potje. Scheelt weer afwas.
- Gehakt mengen en kneden met een kruidenmengsel? Trek plastic handschoenen aan! We weten allemaal wat voor gedoe het oplevert als je met je kleverige gehakt,- ei,- en paneerhanden de zeep probeert te pakken en de kraan probeert open te draaien.
- Vlees in stukken snijden? Soms is een stuk vlees in stukken knippen een stuk handiger. Juist, gewoon met een schaar. Dit gaat helemaal snel als je vlees uit de vriezer is en nog niet helemaal ontdooit. Schaar na gebruik wel goed schoonmaken!
- Cherrytomaten/kleine tomaten door de helft snijden voor een salade of pasta? Als je de tomaatjes op een bord legt en er daarna nog een bord (op zijn kop) bovenop zet, zit er genoeg ruimte tussen de twee borden om je mes doorheen te halen. Doen, want op deze manier heb je snel je tomaatjes doormidden.
- Gebruik de verpakkingen van je groentes direct als vuilnisbakje. Zo gooi je afval in 1 beweging in de juiste afvalbak(ken). Of zet een speciaal kommetje of klein afvalbakje op je aanrecht.
- Eet je graag avocado’s maar zijn ze nog niet eetrijp? Dan is dit een tip voor jou. Leg de avocado in een fruitschaal met allerlei soorten fruit, hierdoor is je avocado veel sneller rijp.
- Bakken? Soms heb je alleen eierdooiers of juist het eiwit van een ei nodig. Scheiden wordt een makkie met een flesje en 2 kommetjes. Door in het flesje te knijpen kun je de eierdooier gemakkelijk opzuigen. Makkelijk, snel, geen geknoei. Gooi hierna wel het flesje weg, of was hem extra aandachtig af als je hem opnieuw wilde gebruiken.
- Maak je zelf pannenkoekenbeslag? Giet deze ná het maken dan in een maatbeker met een giet teut. Zo doseer je veel makkelijker, en wordt je aanrecht minder snel vies. Je kunt de ingrediënten van je beslag ook in een schoongemaakte sausfles gieten natuurlijk!
- Haal meer sap uit je citroen door hem 20 seconden in de magnetron te leggen en daarna uit te persen.
- Ovenschaal invetten? Laat dat pakje roomboter voor wat het is, en knijp gewoon wat boter of olijfolie uit een spuitfles. Je pakje wordt zo niet groezelig en je kunt de boter uit de fles met je gewassen handen gewoon uitsmeren in de schaal.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
2 juli 2014
Aan het infuus
29 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –