Soms lijkt er geen einde te komen aan je ‘to-do lijst’. Maar, gelukkig hoef je tijdens het koken je kostbare tijd écht niet te verspillen. Een aantal slimme “food hacks” op een rij. Zo ben je een stuk sneller klaar in de keuken. Hallo extra minuten quality time!
- Staat er in een recept dat je rode peper nodig hebt? Gebruik gewoon een beetje sambal. Het liefst ook nog uit een tube of flesje in plaats van een potje. Scheelt weer afwas.
- Gehakt mengen en kneden met een kruidenmengsel? Trek plastic handschoenen aan! We weten allemaal wat voor gedoe het oplevert als je met je kleverige gehakt,- ei,- en paneerhanden de zeep probeert te pakken en de kraan probeert open te draaien.
- Vlees in stukken snijden? Soms is een stuk vlees in stukken knippen een stuk handiger. Juist, gewoon met een schaar. Dit gaat helemaal snel als je vlees uit de vriezer is en nog niet helemaal ontdooit. Schaar na gebruik wel goed schoonmaken!
- Cherrytomaten/kleine tomaten door de helft snijden voor een salade of pasta? Als je de tomaatjes op een bord legt en er daarna nog een bord (op zijn kop) bovenop zet, zit er genoeg ruimte tussen de twee borden om je mes doorheen te halen. Doen, want op deze manier heb je snel je tomaatjes doormidden.
- Gebruik de verpakkingen van je groentes direct als vuilnisbakje. Zo gooi je afval in 1 beweging in de juiste afvalbak(ken). Of zet een speciaal kommetje of klein afvalbakje op je aanrecht.
- Eet je graag avocado’s maar zijn ze nog niet eetrijp? Dan is dit een tip voor jou. Leg de avocado in een fruitschaal met allerlei soorten fruit, hierdoor is je avocado veel sneller rijp.
- Bakken? Soms heb je alleen eierdooiers of juist het eiwit van een ei nodig. Scheiden wordt een makkie met een flesje en 2 kommetjes. Door in het flesje te knijpen kun je de eierdooier gemakkelijk opzuigen. Makkelijk, snel, geen geknoei. Gooi hierna wel het flesje weg, of was hem extra aandachtig af als je hem opnieuw wilde gebruiken.
- Maak je zelf pannenkoekenbeslag? Giet deze ná het maken dan in een maatbeker met een giet teut. Zo doseer je veel makkelijker, en wordt je aanrecht minder snel vies. Je kunt de ingrediënten van je beslag ook in een schoongemaakte sausfles gieten natuurlijk!
- Haal meer sap uit je citroen door hem 20 seconden in de magnetron te leggen en daarna uit te persen.
- Ovenschaal invetten? Laat dat pakje roomboter voor wat het is, en knijp gewoon wat boter of olijfolie uit een spuitfles. Je pakje wordt zo niet groezelig en je kunt de boter uit de fles met je gewassen handen gewoon uitsmeren in de schaal.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
23 maart 2015
Dopper winnen
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
25 maart 2015
De vetfluisteraar
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
20 november 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –