Heb je een koemelkallergie? Vind je zuivel niet lekker? Eet je 100 procent rauw? Of wil je gewoon een poosje geen melkproducten nemen? Dan is dit gezonde, zuivelvrije recept misschien wel wat voor jou. Deze noten-kokos yoghurt zit boordevol vitaminen, mineralen, goede vetten, probiotica en vezels. Oftewel, de perfecte start van je dag!
Ingrediënten
- 2 cups geweekte rauwe amandelen (of andere rauwe noten)
- 1 theelepel probiotica poeder
- Vruchtvlees van 1 jonge kokosnoot plus het vruchtwater
- Eventueel een klein beetje water
Hoe maak je het?
- Zet voor je gaat slapen de noten in een ruime hoeveelheid water
- Spoel de volgende ochtend de noten goed af en gooi ze in je blender
- Hak een jonge kokosnoot open en giet het kokoswater bij de noten
- Haal vervolgens het vruchtvlees uit de kokosnoot en gooi dit ook in de blender
- Voeg 1 theelepel probiotica poeder toe
- Doe de blender aan en wacht totdat het een mooi glad geheel wordt. Als het geheel wat te dik is kan je een beetje water toevoegen
- Giet de noten-kokos yoghurt in een glazen schaal of pot en laat deze 5 tot 6 uur buiten de koelkast staan met een bord of deksel er los op. Daarna bewaar je de yoghurt in de koelkast
- De noten-kokos yoghurt gaat ongeveer 5 dagen mee. Als het paars wordt, weet je dat het niet meer goed is
Experimenteer!
Het is heerlijk om de yoghurt ‘naturel’ te eten, maar je kan er ook wat mee gaan experimenteren. Doe er bijvoorbeeld als afwisseling een of meer van de volgende ingrediënten bij: vanille, cardamom, lucuma, cacao, carobe, kaneel, kokosbloesemsuiker, honing, chilipeper, een mespuntje zout of wat vers fruit. Probeer het zelf uit en maak zo je favoriete yoghurt!
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
13 augustus 2015
Homemade Hummus
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
1 april 2015
Saoto soep
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
21 januari 2016
Get fit with HIIT
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
19 februari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –