Heb je een koemelkallergie? Vind je zuivel niet lekker? Eet je 100 procent rauw? Of wil je gewoon een poosje geen melkproducten nemen? Dan is dit gezonde, zuivelvrije recept misschien wel wat voor jou. Deze noten-kokos yoghurt zit boordevol vitaminen, mineralen, goede vetten, probiotica en vezels. Oftewel, de perfecte start van je dag!

Ingrediënten

 • 2 cups geweekte rauwe amandelen (of andere rauwe noten)
 • 1 theelepel probiotica poeder
 • Vruchtvlees van 1 jonge kokosnoot plus het vruchtwater
 • Eventueel een klein beetje water

Hoe maak je het?

 1. Zet voor je gaat slapen de noten in een ruime hoeveelheid water
 2. Spoel de volgende ochtend de noten goed af en gooi ze in je blender
 3. Hak een jonge kokosnoot open en giet het kokoswater bij de noten
 4. Haal vervolgens het vruchtvlees uit de kokosnoot en gooi dit ook in de blender
 5. Voeg 1 theelepel probiotica poeder toe
 6. Doe de blender aan en wacht totdat het een mooi glad geheel wordt. Als het geheel wat te dik is kan je een beetje water toevoegen
 7. Giet de noten-kokos yoghurt in een glazen schaal of pot en laat deze 5 tot 6 uur buiten de koelkast staan met een bord of deksel er los op. Daarna bewaar je de yoghurt in de koelkast
 8. De noten-kokos yoghurt gaat ongeveer 5 dagen mee. Als het paars wordt, weet je dat het niet meer goed is

Experimenteer!

Het is heerlijk om de yoghurt ‘naturel’ te eten, maar je kan er ook wat mee gaan experimenteren. Doe er bijvoorbeeld als afwisseling een of meer van de volgende ingrediënten bij: vanille, cardamom, lucuma, cacao, carobe, kaneel, kokosbloesemsuiker, honing, chilipeper, een mespuntje zout of wat vers fruit. Probeer het zelf uit en maak zo je favoriete yoghurt!

 

Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten