We weten allemaal dat voorbereiding het halve werk is. Dus ook voor gezond eten! Schiet gezond eten er bij jou ook weleens bij in? Door je maaltijden voor te bereiden is het makkelijker om een healthy lifestyle vol te houden. Lekker efficiënt doordat je minder tijd kwijt bent in de keuken èn het maakt het bijna onmogelijk om voor een ongezonde snack te zwichten want op deze manier heb je altijd iets gezonds in huis. Twee vliegen in een klap dus!
Gezonde tips
- Soep Soep kan altijd. Of het nu een lekker licht groentesoepje is in de lente, een koude gazpacho in de zomer of een romige pompoensoep in de herfst. Soep is een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen, het vult goed en helpt bij het op peil houden van een goede vochthuishouding. Je kunt de soep enkele dagen in de koelkast bewaren maar bijvoorbeeld ook per portie invriezen.
- Groene smoothies Het perfecte ontbijt maar ook heerlijk als tussendoortje. Maak een voorraad groene smoothies door complete porties per zakje in te vriezen. Hierdoor hoef je alleen nog maar wat vocht aan de blender toe te voegen. En een ander voordeel is dat je verschillende smaken smoothies op voorraad kunt maken waardoor je afwisseling hebt.
- Eieren Een gekookt ei is ideaal om de dag mee te beginnen maar ook zeer geschikt als tussendoortje. Eieren zijn een perfecte bron van eiwitten en stillen de honger.
- Linzen Zitten boordevol eiwitten en vezels waardoor het goed vult en je lang verzadigd bent. Naar eigen smaak kun je groenten, sla en rauwkost toevoegen.Tussen de middag een bord linzen of bonensalade is gegarandeerd een middag zonder snackbehoefte.
- Watermeloen Lekker zoet en daardoor een ideaal alternatief bij zoete trek. Snij de watermeloen in kleine stukjes en bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast. Zodra je zin hebt om te snoepen duik je de koelkast in voor een paar stukjes meloen.
Tekst: Maartje van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
28 oktober 2014
Eetdagboek review
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
2 januari 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –